Гея-фантастический этюд

Ана Величкова
                Болгарский
                Космос и Человек


                Г Е Я
                /фантастичен етюд/

                Аз съм Гея,
                дъщеря на Земята
                и вестителка на Човечеството.
                Искаме с вас да се свържем
                космически братя.
                Да станем приятели,
                да споделяме знания
                и идеи за светлинно летене
                в космическата тъма.
                Да търсим обяснения
                за непознати явления,
                за вселенското разширение,
                за тъмната материя
                и тъмната енергия,
                за сингулярността,
                за началото
                и края на Вселената.
                Заедно ще успеем
                да изградим
                светове безопасни               
                и ще станем безсмъртни,
                неподвластни
                на вселенските-бездни...
                Аз съм Гея,
                дъщеря на Земята
                и майка на любопитни чеда,
                които жадуват да летят,
                да се срещнат с неизвестното.
                Обадете се, далечни приятели!

                Ана  Величкова