Байгалай долгинууд

Туяна Цыденова-Очирова
Угэнь ба хугжэмынь Т.Цыденова-Очировагай

1.
Байгалай мунгэн долгинууд
Уряалан намай дуудана
hэрюухэн hалхинай hэбшээн
Танил зугаагаа эхилнэ.
Зунай халуун удэрнуудые
Жэгнэжэ оортоо абанхай
Дулаан номин долгинууд
эльбэн, тэбэрин, яаранхай.

2.
Долгиной сууряань шэнгэжэ,
Сэдьхэлэйм долгео заhана
Сээжым оеорто амяагаа
Удаан хадагалан улээнэ.
Эрьеын дулаан эльhэниинь
Бэеым амаран жаргуулна.
Уураг соохи hанааем
Сэлмэжэ, арюун болгоно.


12 августа 2023г