Коханн залежний

Павел Пата
Бачить Бог, що до тебе бажання нема,
Але в серці диявольська сила:
То - повітря ковток, то - кохання жага,
Бо інакше в житті більш без дива

Я не знаю тебе, та нема мені сна,
Як згадаю твої діамантові очі,
Знов відчути бажання солодкі вуста
І з обійм не пускати що темної ночі.

І від мене тобі не бувати прохань,
Дане слово собі я наврядчи порушу.
Скільки буде мені позахмарних кохань?
Кожну музу любити і пестити мушу.

Ти не думай: все щиро і чисто, так є,
То характер такий мій коханнєзалежний
Серцем чистим відверто кохаю тебе!
І не тільки тебе всіх що мені належать…