òîì äîìå, ïåðåâîä

ßí Áðóøòåéí
Lila Helena Metryka

Yan Brushtain - ***(W tym domu, gdzie panuje mrok...)
Îðèãèíàë http://stihi.ru/2015/11/08/5993?ysclid=lsdvl22y4m870053278

W tym domu, gdzie panuje mrok
I ca;ych nie ma szyb,
Nie mieszka cz;owiek ani kot,
I duszy nie ma w nim.

Tam, gdzie by; kiedy; senny sad,
Zosta;y same pnie.
I tylko li;cie p;on; tam,
Zaprzesz;e sny i dnie.

Przechodz; ludzie, patrz; na;,
I nie dziwuj; si;.
Do pustych wn;trz wlatuje ptak,
By karmi; dzieci swe.

Przek;ad: Lila H. Metryka