Сагаан hара

Туяна Цыденова-Очирова
Сарюун hара сахилзан,
Бордоhо саhатай уймэлдэн,
Сагай хурдэ эрьюулэн,
Буряадтамнай нэрьебэ.

Сагаан hара, сагаан сэдьхэл
Дэлхэй дуурэн сасарна!
Арад зомнай энхэ тайбан,
Аза талаан эдлэнэ!

Yурэй алтан туяатай
Шэнэ жэлэй hулдэтэй,
Yлзы хэшэг, буянтай,
Улад замдаа гаранхай.

Алдар суута монголшууд
Амар мэндые хургэнэ,
Арадай нангин заншалаар
Yреэл туурээн золгоно.

6.02.2024