Мрачный мир

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Люди


                МРАЧЕН  СВЯТ

                Грозни мисли,
                злобни чувства.
                Сива самота.
                А от небесата пусти
                лее се дъжда.

                Иска ми се да извикам:
                "Чуваш ли, човек?
                Ти си лика
                и прилика
                на мрачния век."

                Хора с хиляди загиват,
                другите мълчат.
                И реки от гняв
                преливат,
                ветрове фучат.

                Тръпнат планини,
                полета,
                стелят се мъгли.
                Но е сляп и глух човека
                за кипежи зли.

                Ана Величкова