Далекая звезда

Ана Величкова
                Болгарский
                Космос и Я


                ДАЛЕЧНА  ЗВЕЗДА

                Една далечна,
                млада звезда
                като синьо око
                премигва.
                Тя ми напомня,
                че в младостта
                мечтаех
                да я достигна.

                Да полетя
                на кораб фотонен
                край светила
                разжарени.
                Да видя звездата,
                безмерно огромна,
                как свети
                непомрачена.

                Една далечна
                синя звезда
                в мъглявина
                пулсира.
                И сякаш нашепва,
                че в светлина
                световете докрай
                не умират.

                Ана  Величкова