Берёза. Валентина Ментуз. с белорусского

Иосиф Бобровицкий
Хутка-хутка заплачуць бярозы,
Зазвіняць жаўрукі ў паднябессі,
І расчэша бярозчыны косы,
Вецярок непаседлівы, весні.

Сакавіцкімі вымые росамі,
Запляце ў іх істужкі зялёныя...
А пакуль замярзаюць босымі,
Пад бялюткімі рызамі - голыя.


Скоро-скоро заплачут берёзы,
Зазвенят жаворОнки в небе,
Расчешу я берёзе косы
Непоседой-ветром, словно гребнем.

И умытая марта росой,
Заплетённая в ленты зелёные...
А пока она мёрзнет босой,
Без одежды - совсем оголённая.