Vioara

Влад Ней
In linistea serii, kind dorul te cuprinde
Pe marginea netului, vioara se aude cum plinge
In furtuna de spirit, in lacrimi de dor
Cu al ei duios sunet, in patimi de amor...

Ea! Murmura, se plinge-
Ea! In lacrimi te cuprinde
Ea! Iti sopteste un dor-
Si te-n bratiseaza... In amor!

Spiritul ti-l viscoleste-
Il strapunge, il raneste...
Il alina cu al ei sunet -
E VIOARA! Mai mult ca un Nume!