про наругу

Цветков Александр
Ліпити хочу і не можу,
немає більше вільних сил,
коли лежать без огорожі
убиті в полі, без могил.
Це страшно більше ніж наруга,
це тричі позамежний біль,
коли згоріла лісосмуга
для зниклих безвісті постіль.
Солдатська слава безіменна,
не те, що вдовина печаль,
а похвала від суверена -
водою на піску скрижаль.

світлина: Ендрю Уайет. Розпад.