Ранок. Туманом покрита земля

Матрёна Донченко -Дидок
Ранок. Туманом покрита земля.
В лісі навіть просвіту немає
І тільки у верхів’ї сосен
Вітерець тихенько гуляє.

Пташок не чути , щоб співали.
Не видно навіть горобців
Яких було у нас багато.
Тепер не видно навіть їх.

Дві синички прилітають,
Та два снігурі показались.
Поклювали горобини трохи,
Та й з дерева знялись.

Та погода така ,що не знаєш,
Що й сказати , щоб не образить.
Випадуть сніжинки , та й знову розтануть.
Шкода дерев, вони на очах тануть.

16.02.2024