Река Пея

Ана Величкова
                Болгарский
                Родный край



                РЕКА  ПЕЯ

                От извор планински изтича
                малката бистра рекичка.
                Тече в корито скалисто,
                през каменни прагове тича.
                По стръмното спуска се смело
                и струи разплисква звънливи,
                пригласят й буки зелени
                и птичи хор трели извива.

                Бърза реката и пее -
                с името Пея позната.
                Песен игрива се лее,
                клони полюшва гората.

                Ана  Величкова