Февральская импрессия

Ана Величкова
                Болгарский
                Природа и Люди


                ФЕВРУАРСКА ИМПРЕСИЯ

                Лъчисти струи слънчеви
                заливат
                поля, гори
                и планините снежни.
                А утрото
                сред светлина открива
                денят, пристъпващ
                с радостни надежди.
                Ще се изпълнят ли,
                дали ще дойде вест
                за мир отдавна чакан
                и жадуван?
                Небето
                е прозрачно-синьо днес
                и облачета леки
                в него плуват,
                на ято бели гълъби
                прилични.
                И сякаш, че се готви
                да празнува
                Природата
                Ден Първи
                на мечтите.

                Ана  Величкова