Ма цард! моя жизнь

Уртаева Марина
Чи  дае манан?
Махи аз бафарсын
Фала ма фарстан
На раттын иу дзуапп:

Ды да манан
ма хуры ыскасан,
Мигъ, уазал боны-
Ды манан ма хъарм.

Ды да манан
Ма фидар, стыр масыг,
Цъиу аз куы уон,
Уад уыдзына ма арв.

 Тавд сардыгон боны
Ды уыдзына ма дымга,
Ма царды фандагыл
Уыдзына цырагъ.

Ды да манан, ма иунаг, ма уарзон.
Ана дауай най манан Заххыл цард.
Уадз 'ма фехъусой дунейы баста!
Мах' стам на дыууа
Уарзондзинадай баст!