Ветер беломорец

Ана Величкова
                Болгарский
                Природа


                ВЯТЪР  БЕЛОМОРЕЦ

                Беломорец -
                вятър южен
                лети на слънчеви крила.
                За разцъфване е нужен
                на млади пъпки и цветя.
                Разлиства клоните.
                Тревата
                в зелени багри
                украсява.
                Растат житата,
                а реката
                под топлия му дъх
                запява.
                Ще се пробудят и пчелите
                и ще опрашват
                цвят след цвят.
                Ята от ранни птици
                литват.
                Светът отново
                става млад.

                Ана  Величкова