Осень вновь флиртует с летом... Валентина Ментуз

Иосиф Бобровицкий
Осень вновь флиртует с летом,
Месяц-август шагнул на порог
И бросает берёзкам с приветом -
Пожелтевший до сроку листок.

Осень вновь флиртует с летом
От закатов до зорь по утру,
Рада бусам с рубиновым цветом
И бруснике, созревшей в бору.

Летний день дышит жаром, зноем -
Им на смену прохлада ночей,
И шагают по полю строем
Пары аистов с кучей детей.

Оригинал:

Заляцаецца восень зноў з лецейкам,
месяц-жнівень ступіў на парог,
і кідае бярозкам адмецінкі -
пажаўцелы дачасна лісток.

Заляцаецца восень зноў з лецейкам,
ад змяркання да самай зары,
рада лета рабінавым пацеркам
і брусніцам, паспелым у бары.

Летні дзень павявае спякотаю,
з прахалодаю зорныя ночы,
і буслы ўжо з падросшай малотаю
па жніўю заклапочана крочаць.