небесная сотня

Ирина Юрчук
…………........світлої пам'яті Небесної Сотні….....

Небесна сотня: перші полетіли,
за ними – решта, тисячі летять
пташиних душ, що виринають з тіла,
коли на горло наступає тать.

Обірвані життя, застиглі лиця,
світлини пожовтіли від скорбот,
а світло ллє зі звільнених висот
зірок небесних низка-плетениця.

І зерна світла падають в засіку:
вінець терновий, хрест, іржавий цвях…
Ревуть воли часів: це споконвіку
Чумацький Шлях.