Фиалка лесная

Ана Величкова
                Болгарский
                Природа и Я


                ГОРСКА  ТЕМЕНУЖКА

                Под ниски храсти
                расте теменужка -
                далеч от опасности
                и от вихрушки.

                Аз се наведох
                и дълго разглеждах
                цветчетата дребни,
                синкаво-нежни.

                Мънички, скромни,
                но ароматни.
                Неръкотворни
                и благодатни.

                Ана Величкова