Кто виноват? Валентина Ментуз. с белорусского

Иосиф Бобровицкий
Мы все единой колыбели дети,
Известно,  имя ей Земля,
Одно над нею Солнце светит,
И кормит нас она одна.

Она единственна, как мать,
Нет ничего на свете краше.
И кто, скажите, дети, виноват,
Что так различны судьбы ваши?

Оригинал:

Мы ўсі адной калыскі дзеці,
вядома, назва ёй - Зямля,
адно над ёю Сонца свеціць,
і корміць нас яна адна.

Яна - адзіная, як маці,
няма на свеце даражэй,
і хто, скажыце, вінаваты,
што розны лёс яе дзяцей?