Снягi

Ицхак Скородинский
Ужо не сняцца снягі па начах,
а замест ёлак, палкі з пластмасы.

А што здавалася і змалку нам цудоўным,
тое,
выпарылася прэч з вачэй,
дарэмна я шукаю гэта,
у вачах бескаляровых,
дам.

О, мадэмуазель!

Дакі,
дзе ж і Ваша таямніца,
непаўторнае,
той сакрамант душы, што нараджае
святло невытлумачальны,
погляду...

Вось, хіхікае!

Ну, так і мне не шкада,
што яна
ні тых, ні гэтых слоў,
шчасліўка юная,
не ведае.

І што ніколі,
ну,
не чула па жыцці дзяўчынка ні такога...
І ні гэткага.

Бо нарадзілася, жыве
ў ачковаму
і сярод сораму,
зноў успыхнуўшы,
неокультургерскай вайны.