Секс-Сакс-Блюз

Юджин Папуша
на музику Dave Stewart & Candy Dulfer - Lily Was Here:
https://www.youtube.com/watch?v=_5kKo2_2MzI


Ридав в ніч грішно саксофон,
безумний демон-гріховодник...
Стогнало серце-камертон…
І я був пан… І твій жертовник…

Флюїди танули в мені…
А я бажав ще, божевільний!
І ноти плинули хмільні,
щоб просотати нас суцільно…

Бажанням вигнувши трубу,
звук інфернальним риком сильним,
здолавши пристрастей гряду,
пролив на губи звук кармінний,
бельканто звабивши у низ
інфрачервоного звучання...

Була ти вишук і каприз
в запалі хтивого бажання…

Почувши музики приплив,
cмичок струни торкнувшись жалом...

Ноктюрн безстидно плоть розкрив…

Все інше - скрипка доспівала...

Яскраво вибухнув фінал…

Відтак, на мить, на обороті
застиг в знемозі Синій Шар,
спаливши в Небі жарко ноти…

А я без сил відповз в партер…
Я був глядач і твій цінитель...
Вдихав в себе астральний флер,
як безтілесний небожитель…

Була ти янголом без крил…
Нащо вони – створінням грішним?
Тебе створивши, Бог згрішив,
щоби не був я тут невтішним;

З’єднала музика тіла...
Жагою дихала у вуха...
І блюз кохання в нас влила,
подарувавши чари Духа....

Знов саксофон в твоїх губах…
Ніч бархатистими крилами
затріпотіла у грудях;
проміж вологими губами...

Знов кратер лавою набух...
І саксофон контральтним кликом
подарував тій лаві рух,
збудивши плоть левиним риком...

І ми злетіли в Небеса…
А ті - нас трепітно обняли…

Явили душам - чудеса.

І долу музикою впали...