Гнездо

Ана Величкова
                Болгарский
                Природа


                Г Н Е З Д О

                От брезова клонка
                виси гнездо -
                на лека кошничка
                прилича то.
                Чик-чирик! - някой
                звънливо зове,
                пърхат пробудени
                птиченца две.
                Вятър подухва -
                гнездото люлее.
                Небето чисто
                отгоре синее.

                Майката-птица
                с храна долетя.
                На рожбите мили
                тя нежно запя.

                Ана  Величкова