Вясна

Нина Джумова
І прыйдзе зноў, як упершы раз,
Дзе плача снег, наўкол пралескі.
Вясна сустрэння зранку нас,
Узыходзіць сонца над узлескам.
Прачнецца поле, луг і лес,
Адчуем гэта мы душою.
Квітнее вішня і агрэст,
Ды бэз з язмінам над ракою.
Ляцяць дадому журавы,
П'яюць усюды птушкі жвава,
Жыццё ўдыхае дуб стары.
Над полем пралятае Пава.
Ідзе вясна, ідзе паціху
І кветкамі ўпрыгожыць дол.
Нібыта піша сваю кнігу -
Малюе фарбамі наўкол.