Удвох з собою

Галина Чехута
Сьогодні я удвох з собою,
Ніхто не заважає нам.
За кавою знімаю втому
Без зайвих острахів і драм.

Сама з собою розмовляю
І прислухаюсь до душі.
Свої думки їй довіряю,
Всі гами гострих відчуттів.

Та все ж бентежно, бо думками
Я там, де точиться війна,
Летять ракети над містами,
Боронять рідний край війська.

Мовчу, пригадую події…
Як затягнувся лиха час!
Ось знов летять звістки невтішні
Про смерті і дитячий плач…

Обпалює немовби струмом,
Скорботна трепітна свіча…
Сама себе питаю з сумом:
“Чи довго буде ця війна?..”