про любов та парасольку

Цветков Александр
Тук-тук, тук-тук. Сердцебиття ?
Чи перший апель до прощання ?
Любов всякчас передчуття
блаженства і розчарування.

Палає спадень, мов жага.
Світок - осяйний, тріпотливий.
За розірванням ланцюга
стає важливе неможливим.

Є у небесному земне.
І у земного є небесне.
Що за життя не спалахне -
і після смерті не воскресне.

Від пам;яті біжать часи,
як від кінцевої трамваї.
Як тіні зникнуть від яси,
так пам;ять час наздогоняє.

Мов бережини кам;яні,
монаха стримує віная.
Вода з верхів по низині
тече і ворогів не має.

Не знає гиді білий сніг,
блакить не падає за хмари,
а зберігає оберіг -
нащадкам в спадок предків лари.

Життя і смерть - коловорот.
Все перемішано у світі.
І па;мять-біль і сіль чеснот
живуть в готичнім хрестоцвіті.

Є в відображені гравюр
такі зворушливі послання
від душ за гратами нервюр,
з них найзворушливе - кохання.