Повернуло солнышко на лето... Валентина Ментуз. с

Иосиф Бобровицкий
Повернуло солнышко на лето,
и весну уже недолго ждать.
Нам капели пропоют сонеты,
прилетит на митинг чёрный грач.

На чужбине с побережья Нила,
быстренько собравшись в дальний путь,
прилетит к нам аист белокрылый
и на крышу сядет отдохнуть.

Клёкот аиста окрестности разбудит.
Гнёзда спешно требуют ремонта.
Мощный голос постоянно будет
жаб пугать с ближайшего болота.

У скворечника скворец засуетится.
Жаворонкам в небе звонко петься.
Нас чарует нежно пенье птицы
И скучать не позволяет сердцу.

Оригинал:

Павярнула сонейка на лета,
І вясну нядоўга ўжо чакаць,
Запяюць нам капяжы санеты,
Пойдзе па раллі чарнюткі грак.

На чужбіне берагамі Ніла
Сцешыўся даўно цыбаты птах -
Вельмі хутка бусел белакрылы
Сядзе адпачыць на родны дах.

Клёкатам разбудзіць наваколле -
Час прыйшоў гняздо рамантаваць.
І пацягне дзюбай моцнай голле,
На балоце будзе жаб пужаць.

Шпак замітусіцца ля шпакоўні,
У небе жаваронкі зазвіняць.
Спеў птушыны, ласкавы, чароўны
Не дазволіць сэрцу сумаваць.