От, уцюхiваюць, аднак

Ицхак Скородинский
Цярушым дожджыкам кіслотным у грудзях,
злы ваўкалак з экрану мармытаў
пра нешта, чэрці чым...
Калі, не зразумееш ты пра што,
то ад цябе, застанецца нішто
і ты, асатанеўшы, будзеш
памаленьку паміраць.

А, вось, калі ты зразумееш што і як,
то станеш тут жа, радасны дурань.
Бараном станеш,
у статку бэкаць будзеш в лад.
І на забой.
Во славу буржуяў.

Як на парад!