Рiка Слiз. River of Tears

Юджин Папуша
на музику Eric Clapton "River of Tears":
https://www.youtube.com/watch?v=OxbEUmWqwz8

Я почув твоє: Прощай!
В серце постріл: Не шукай!
В небі смуток сірих хмар…
Випив обрій Щастя Жар…

І на холоді вітрів
впала до долу сльоза,
щоби в Полі Наших Снів
біль роз’ятрила роса ...

Розчинило щастя - даль...
Розридались солов'ї…
Почуттів булих не жаль,
як ми їх не зберегли ...

Я на Пристані Розлук…
Гелікони плачуть труб…
Скільки тут забутих рук…
Охололих скільки губ…

Пароплав твій вдаль пливе…
Чайки плачуть за бортом…
Тут кохання не живе…
Смуток б'є одним крилом...

Біль встромила в серце спис…
Розділила нас ріка…
В річці тій чимало сліз…
Так любов та глибока!

Пролетить чимало літ…
За край неба – журавлів…
Не тримає небо слід,
як любов не зберегли!

Закує блакить у лід...
В холод - наші береги...

Розповість втім льодохід,
як удвох кохали ми…