Река Дрезга

Ана Величкова
                Болгарский
                Природа


                РЕКА  ДРЕЗГА

                Дрезга река -
                извира чиста,
                малка, но пълноводна.
                Изпълва
                коритото си скалисто
                в южната планина Осогово.

                Бърза реката
                по обраслата урва -
                край ели
                и боровинкови храсти
                тече.
                Във вир дълбок
                се влива шумно,
                листа и клонки влече.

                А сетне отново
                надолу се втурва -
                край хълмове и стръмнини.
                Накрая в реката голяма
                се гмурва
                и заедно с нея звъни.

                Ана  Величкова