Напiвкохати...

Павло Гай-Нижник
                *   *   *

Напівкохати – тлінно задихатись.
Лиш вени надірвати та сконати в млі.
Терен вдягти й крізь терни не здійматись
В блаженства розкіш в цвітобарвнім тлі.

Напівлюбити – спраги напиватись
Із затхлих буднів. Не з стрімких в весні
Джерел чуттів зчаровано вмиватись,
Тремт зорь пізнати й сутінки рясні.

Напівжадати – щирості зрікатись
І обікрасти долю. Рай квітне на Землі.
Там ніжність з таїною прагне обійматись,
У пристрасті тій в шлюбі щастя і жалі.

                Павло Гай-Нижник
                8 березня 2024 р.