Храбрая женщина

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Люди



                ХРАБРА ЖЕНА

                Аз търсих нови пътища -
                опасен стигнах ръб.
                Назад не се обръщах
                и не превивах гръб.

                Откривах сложни истини,
                но не изпитвах страх
                от дръзките си мисли.
                И все напред вървях...

                Прескачах бариерите,
                издигах се над тях
                и заедно със смелите
                високо полетях.

                Ана  Величкова


                8 март -
                Международен ден на жената