падаю навзнак в тепле лiжко

Анка Йосо
я неспішно підпалюю косяк
ти дивишся лише всередину
як це — бачити так глибоко?
як це — відчувати циклон?

я падаю навзнак в тепле ліжко
ти знову хитро посміхаєшся
як це — шукати мене у темряві?
як це — бути так близько до заласся?

я зачитую тобі новий вірш про кохання
ти слухаєш уважніше, ніж будь-коли
як це — надихати когось до мурашок?
як це — бути просоченим мистецтвом?

я шепочу тобі все, що спадає на думку
ти лагідно переплітаєш наші пальці
як це — бути за крок до найприємнішого?
як це — чути взаємність у кожному вдиху?