Я - не паэта, о, крый мяне матам...

Юрий Боровицкий
***
        Сяброўскі жарт
        Міхасю Башлакову

Я - не паэта, о, крый мяне матам!
Вершы пішу. Дык хіба ж вінаваты
Ў тым, што пішу іх не горш за паэтаў,
Не зарабляючы славы пры гэтым?
Дык крый мяне матам, што я - не паэта.
Не бойся, пісаць я не стану пра гэта.
І вершы не буду я ў ЛіМ дасылаць.
Ўсё роўна не стануць іх там друкаваць,
Бо зараз у гэты, у якасны, час
Там толькі вялікіх друкуе Парнас.

04. 02. 2024 г.

ЛіМ - «Літаратура і мастацтва» — беларуская штотыднёвая літаратурная газета.