Вiдчуйте смак тиску...

Козлова Людмила
Відчуйте смак тиску в поняттях
"примусити" й "заборонити".
Заборонити кохати.
Примусити полюбити.
Я - не про кримінальне.
Так. Про життєво-буденне.
Про особисто-ментальне.
Інтимне. Дуже таємне.
Спробуйте уявити,
що за чиїмось бажанням
примушують вас любити,
заборонивши кохання.
Хтось, надзвичайно дужий
(а може, не дужий - владний)
просто воліє дуже
загнати вас в межі стадні.
Щоб їжа - з одного корита!
Кохання - за розпорядком!
І щоб власна думка - вбита,
згідно з суспільним порядком!

Не порахуєте - скільки,
та люди на все це згодні.
Ні, не в минулому тільки.
І в нашім яскравім СЬОГОДНІ.