Я стараюсь верить

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Я


                ОПИТВАМ СЕ ДА ВЯРВАМ

                Родих се в слънчева
                плодовита есен -
                малко момиченце
                с лъчезарна усмивка.
                Растях сред обич
                и майчини песни
                във време на световна война,
                от злото притиснато.

                Израснах доверчива
                и с вяра в Доброто,
                изпълваше ме
                безгранична любов,
                а се сблъсках
                с непонятна за мене злоба
                в свят за всеобща
                разруха готов.

                Но аз и до днес
                се опитвам да вярвам
                в човешкия Разум
                творящ чудеса,
                в човечността,
                която запалва
                стоплящи всеки кът,
                всяко сърце слънца.

                Ана  Величкова