Жаргалтай хун, ябаарай!

Туяна Цыденова-Очирова
Наранай улаан туяагаар
Сайнгаа дээжэ суршэнэ,
Амгалан байдалай тулоо
Нютагайм хугшэд зальбарна.

Наран инаглан игаана,
Уулэд миhэрэн, тамарна
Шубуухайд ирагуу дуугаараа
Халуун дураяа эльгээнэ.

Урихан удэрэй углоогуур гу,
Удэшын наранай ороходо гу-
Наhанай ута харгыдаа
Этигэлтэй сэдьхэн ябаарай.

Ургэн арюун харгыгаар
Наhанай далай гаталаарай,
Сээжээр дуурэн баяртай
Жаргалтай хун, ябаарай!

17.01.2024г