Листаю сторiнки життя

Галина Чехута
Листаю сторінки життя-буття,
У кожному рядку – сміливі плани:
Тут – довелося діяти з нуля,
А тут – важкі зализувати рани.

Ось тут – була зима, сніги, мороз,
А потім дощ, весна, надії, мрії…
Там - я ховалась від ворожих бомб,
А тут - писала про кохання вірші.

А потім  – осінь і шумливий вальс
Янтарної листви... Ліричний смуток:
Від розмаїття золотавих барв
Меланхолійним настроєм війнуло…

О, скільки промайнуло зим і літ!
Путі-дороги стали пилом часу…
Листаю, а у серці – туга й біль,
Бо рідний край – в полоні сліз і жаху…