За наше страчене

Корнейчук Пётр Ефимович
***
За наше страчене майбутнє —
безмежний гнів.
Народна сила всемогутня
для всіх катів.
Настане день добра і тиші,
впаде роса.
Про війни завжди кров'ю пишуть,
в гірких сльозах.
Ганебна постать московита
на тлі тривог.
Земля снарядами розрита:
страшний пролог.
Щодня жалоба у новинах
в останню путь...
Ховаєм славу в домовинах:
у рай ідуть.
За нами правда, з нами віра
 усі віки.
Проллє акорд  святковий  ліра
в сумні думки.

13.03.24