Дидедин несигьатар

Теране Оруджева-Керимова
Санихъ фидайла чун акъатна к|валяй,
Дидеди лугьудай гафар и кьиляй: -

"Саламат хьурай куьн, чан зи балаяр,
Квекай яргъал хьурай къада-балаяр!

Са квар яд гъиз фидай мукьвал рекьени,
Камал эгьли гьалтрай квелди дек|ени.

Ван къведайвал ц|ийи чин тийир гафар,
Чир жедайвал хъсан, чаз къени крар.

Рахун-гимиш тирди, кисунни-къизил,
Рик|ел хуьх, килигмир залан я кьезил..."

Теране Керимова Оружова