Повернення

Ирина Юрчук
повернення

Душа шукає затишної ніші,
а крокус поспішає цього року,
й лелеки повертаються раніше
природою призначеного строку.

І до лелек струмлять не випадково
як сущого властивості відновні –
рядки: завіршувались достроково
і владно рвуться догори, назовні.

Бо вже на зустріч дню новому рине
кохання – яву стержень і пружина:
запальна енергетика творіння
і запальне до ніжності тяжіння.

Й ти настаєш, як чудо світу сьоме,
не терплячи завад і зволікання,
викрешуєш цілунки на світанні,
і сонце повертається додому…