Мiський Блюз Кохання

Юджин Папуша
музика: Otis Redding " I've Been Loving You Too Long ":
https://www.youtube.com/watch?v=DVVzk3X6y64

Твій подарунковий набір
стоїть в кутку десь сиротливо…
У почуттях був перебір…

Віджило…

Я не торкнусь його, повір…
Але тобі це, втім, все рівно…
Хай серце зранено, як звір…

Безплідно!

З душі зриваю я любов...
Пустому - нащо позолота!
Її  неначе не було...

Дивись! - Охота?

Майнув любовний епізод
де ти – звичайним мезальянсом…
Зробила Доля розворот

в її пасьянсі…

Та не скінчився діалог…
І в серці сумно, сиротливо...
Я ворушу любовний блог…

Безкрило!

Допили літо на очах…
Поблякла  осені палітра…
Лише друзки зірок в ночах

булого світла…

Налий мені, Господь, єлей -
я сумувати перестану...
Можливо, склеїть оцей клей

любовну рану...

Все! Відмінився наш політ ...
Ну, не знайшли крила балансу!
Розлука б’є завжди на зліт

романсом…

Вчора з тобою пив від мук,
в друзки розбивши Світ вітражний…
Ходив червоним склом розлук

відважно...

Нарешті пройняло без слів,
як подивився правді в вічі,
що скільки б я з туги не пив –

не вгамувати спрагу двічі!


***

Felixstowe, UK