Все розквiтне

Галина Чехута
 

Намалюю весну,
Ні, не фарбами! Пристрасним словом!
Всі стежки застелю
Діамантами, вишитим шовком.

Намалюю яри
І проміння в прозорім джерельці,
Запашні вечори
І зірки в неозорім безмежжі.

Намалюю дощі,
Чарівницю весну з парасолем
І лелек в борозні,
Навіть море з лазурним прибоєм.

Намалюю з боків
Дві високі зелені ялиці,
Слово “мир” – угорі,
Там, де хмарка пливе у блакиті.

На моїм полотні
Все розквітне: бузок і калина,
Степові воронці –
Мальовнича уся Україна!..