Из Эдварда Лира - Старикан из Данрос

Юрий Иванов 11
                Эдвард Лир

                Старикан из Данрос

                Жил да был старикан из Данрос,
                Попугай защемил ему нос;
                Впал старик в меланхолию,
                Говорят ему: "Это ж Полли!"
                Успокоился дед из Данрос.

                18.03.24

                There was an Old Man of Dunrose,
                A parrot seized hold of his nose;
                When he grew melancholy, they said,
                "His name's Polly!"
                Which soothed that Old Man of Dunrose».