Нашчадкау лёсы

Мария Мучинская
Я не хачу, каб маiм продкам
Фасон  мянялi i прычоскi,
Вар`яцтву аддалi на водкуп
Карэннi i нашчадкаў лёсы.

Iх шаўкавiстае валоссе
Хавалi ў фарбе, парыкамi.
Душа мая, як адгалоссе,
Хрысцiлi гонарам,  грахамi.

Не вырас яблык на бярозе,
Шаленства –  прывязаць для форсу.
Карэннi рэзаць у калосся –
Знiшчаць нашчадкам нашым вёсны.

Гiсторыя духоўнай нiткай
Звiвае сэрцы пакаленняў.
Расцём на поспехах, памылках –
Змянiць звяно – штурхнуць у цемень.