Из Эдварда Лира - Старик со станции

Юрий Иванов 11
                Эдвард Лир

                Старик со станции

                Жил на станции древний старик,
                Говорить он нечётко привык;
                "Ты нюхни табаку!" -
                Говорят старику -
                "Беспокойный и мутный старик!"

                20.03.24

                There was an Old Man at a Station,
                Who made a promiscuous oration;
                But they said, ‘Take some snuff!—
                You have talk'd quite enough,
                You afflicting Old Man at a Station!’