Каламбур на беларускай мове - 205

Леонид Ганчаров
Каламбур мужа жонцы Жэньцы


Божы дар - гэта ты.
            Апрача ДАРА, ЖЭНЬКА, Я
Не прасіў ні аб чым,
            ты - мая ДАРАЖЭНЬКАЯ.
Не знайсці цуда лепшага,            
           хоць я ўвесь ПРАЙДЗІ  СВЕТ...
У адказ чую зноўку я:
           "Мілы мой ПРАЙДЗІСВЕТ..."

***

Каламбур мужа жене Женьке

Божий дар - это ты. Кроме дара, Женька, я
Не просил ни о чём, ты - моя драгоценная.
Не найти чуда лучшего, хоть я весь пройди мир...
В ответ слышу снова я: "Милый мой пройдоха..."