У душi тривожно

Галина Чехута
Іде весна стежками луків,
На ліс і річку погляда,
Вслухаючись у тихий журкіт,
Деревам підбира вбрання.

Уже повсюди квітнуть квіти
І розливають свій нектар,
Вони – немов маленькі діти
І їм не можна без тепла.

І день ясний весну вітає,
Радіє першому теплу,
Як кращу подругу стрічає,
Стрімку звеличує ходу.

Та у душі весни тривожно:
Щодня безумствує орда.
В полоні відчаю безмовно
Вона марніє на очах…