На межi контрастiв

Галина Чехута
Гармонійне поєднання крайностей,
Безтурботних і тривожних складностей…
Саме це ми бачимо у березні,
Бо весняні сили необмежені.

Гарно співвідносяться мелодії
Весняної змінної рапсодії*:
Ранку прохолода й сонця сяєво,
Теплий дощик і туманне марево.

Щебет і акорди меланхолії –
Чим вам не сюжет для ораторії*?
Зимний дощ, а в лузі  – цвіту магія,
Вдома – тиша, кава і фантазія…

На межі контрастів так заманливо
Відчувати атмосферу затишку…
Хоч душа збентежена подіями,
Серце знову тішиться надіями…

*Рапсодія – інструментальний твір, перев. вільної форми, на основі народних мелодій, де чергуються широкі епічні і моторні танцювальні епізоди

*Ораторія – музичний твір для хору, співаків-солістів і симфонічного оркестру, написаний на драматичний сюжет.