Татьяна Анатольевна Шивалина. Рус. Бел

Максим Троянович
 Сизый стих

На полную откроем кран,
Прижмемся спинами друг к другу.
И хлынет кипяток из ран,
И волны побегут по кругу.

Отпрянет сизый пар от стен,
И закачаются карнизы,
И сизый пол, и сизый тлен,
И потолок над нами сизый.

И в этой сизой-сизой мгле,
Под этой сизою водою
Не осизеть, не ошизеть
Бы нам с тобою

***

На поўную адкрыем кран,
Прыціснемся спінамі адзін да аднаго.
І ліне кіпень з ран,
І хвалі пабягуць па крузе.

Адскочыць шызая пара ад сцен,
І запампуюцца карнізы,
І шызая падлога, і шызы тлен,
І столь над намі шызы.

І ў гэтай шызай-шызай імзе,
Пад гэтай шызаю вадою
Не асізець, не ашызець
Бы нам з табою.

   Перевёл Максим Троянович