Хорошо быть живым

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Люди


                ХУБАВО Е ДА СИ ЖИВ!

                Хубаво е да се жив!
                С радост
                да се събуждаш рано,
                да те освежава
                вятър игрив,
                да вдишваш аромата
                на горски поляни.

                Хубаво е да си жив!
                Да си необходим
                в живота забързан,
                да се чувстваш щастлив,
                искрени приятелства
                да завързваш.

                Хубаво е да си жив!
                Път в непознатото
                да намираш.
                Всеки твой миг
                да бъде красив
                и вплетен
                в ритъма на Всемира.

                Хубаво е да си жив!
                Да знаеш,
                че пак ше съмне
                и денят
                няма да бъде мъглив,
                а с лъчи и песни
                изпълнен.

                Ана  Величкова